Keskustelualue

Notifications
Clear all

SPS:n viestintä

4 Posts
1 Users
1 Likes
244 Views
(@Steffi Sjöholm)
Posts: 10
Active Member Guest
Topic starter
 

Moi

Jos sopii, kysyisin varovaisesti muutamia asioita SPS:n viestinnästä.

Ilmeni että joillakin jäsenillä on ollut vaikeuksia kirjautua keskustelupalstalle ja tänään ei kirjoittaminen onnistunut ollenkaan. Tämähän ei oikein käy, jos halutaan keskustelua seuran asioista.

Hallituksen esittelysivuilla mainitaan kolmen henkilön kohdalla viestintä. Jotta tietäisin kenen kanssa keskustelen kysyisin:

Kuka on SPS:n viestintävastaava sisältöasioissa? Kuka vastaa nettisivujen toimivuudesta?

Haluaisin vastauksia näiltä hallituksen jäseniltä. En esim kommodorilta.

Lisäksi kysyisin: Mikä on SPS:n virallinen viestintäkanava? Kirjeposti, SPS:n nettisivut, Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram vai joku muu?  

Itse suosittelisin SPS:n nettisivuja. Nettisivuille pääsee varmaan kaikki jäsenet. Sehän ei millään lailla estä käyttämästä esim Facebookia mutta jäsenten täytyisi voida luottaa, että kaikki tieto löytyy nettisivuilta. Joillakin on käsitys, että ”kaikkihan ovat Facebookissa”. Itse en ole.

Yksi pieni esimerkki: Nettisivuilla on kutsu vuosikokoukseen. Yritin avata sen. Tapana käsittääkseni on, että kutsu sisältää asialistan. Ei ollut. Kävin sitten katsomassa Facebookissa😉. Siinä se asialista on.

 SPS:n Facebook-sivuilla on ihan ok keskustelu. Suht vilkaskin. Ongelma vain on, että viralliset tiedot ja keskustelut ovat sikinsokin.

Ymmärrän että on helpompi ja nopeampi heittää postauksia Facebookin kuin nettisivuille. Noh, viestintävastuu on vaativa tehtävä .………….

Muuta:

Vuosikirjan julkaisu oli vähän tuskallista. Muistutan että vuosikirja on jäsenetu, joka sisältyy jäsenmaksuun. Vuosikirjalla on paljon käyttöä jäsenten juorukalenterin lisäksi. Se kerää vuoden kaikki tärkeimmät ja oikeat tiedot yksiin kansiin. Jäsenet, veneet, tilitiedot, nimet ja numerot. Ja usein hyviä kirjoituksia jäseniltä. Siitä on vuosien kuluttua helppoa tarkistaa asioita. Vuosikirjoista muodostuu SPS:n historia kirjahyllyssä (Toisin kuin Facebook, tai verratkaa esim Twitterin/X kehitykseen).

 

Mitä tarttis tehdä?

Hallituksen viestintä pyydetään kommentoimaan.

Nettisivujen keskustelupalsta laitetaan toimimaan. Uusi salasana jakoon jokaiselle jäsenelle sähköpostilla heti.

 

Ja lopuksi:

Viestintä on kaksisuuntaista, toisin kuin tiedottaminen. Myös jäseniltä voi edellyttää osallistumista ja ottamaan kantaa keskusteluun, ideoida ja kehittää seuran asioita ja tapahtumia jne.

 

Parempaa syksyä ja talviunta

-steffi-

 

Steffi Sjöholm, s/y Prick

steffi.sjoholm@welho.com   

                 

 

 

  

 

 
Posted : 01/11/2023 8:02 pm
(@Tuomas Toropainen)
Posts: 0
New Member Guest
 

Moi Steffi ja kiitos hyvästä kirjoituksesta.

Olen verkkosivuista vastaava henkilö hallituksessa ja viestinnästä vastaavat Heini Merilaita ja Tuomas Finne. Voin kommentoida tätä keskustelupalstan käyttöä siten, että salasana on poistettu käytöstä 27.10. tälle sivulle juurikin sen hankaluuden vuoksi sekä moderointi poistettu käytöstä, jotta jokainen julkaisu ilmestyy välittömästi muiden luettavaksi. Myöskin liitteiden lisääminen nyt mahdollista. Salasana on ollut sama kuin vanhoillakin sivuilla, ja sitä tarvitsee yhä jäsenkortin avaamiseen. Heini lähettää tämän salasanan kaikille jäsenille huomenna perjantaina 3.11. Vastaan kuitenkin vain sivujen teknisestä toteutuksesta, joten viestintään liittyvissä asioissa vastaa Heini ja Tuomas F. 

 

Terveisin,
Tuomas Toropainen, s/y Bella Vera

 
Posted : 02/11/2023 6:31 pm
(@Steffi Sjöholm)
Posts: 10
Active Member Guest
Topic starter
 

Kiitos Tuomas

-s-

 
Posted : 03/11/2023 1:17 pm
(@Anonymous)
Posts: 0
New Member Guest
 

Hei! Postaan myös tänne juuri fb-chätissä esittämäni kysymyksen: Kävin juuri katsomassa kokoustietoja kotisivustolta ja miten jäsenosio toimii, ja edelleenkin tyssäsi polkua "Jäsenille sisältö" > alasivulle "Suojattu: jäsenille", eli ei vanha (yhteinen) salasana eikä uusi itse aiemmin määrittelemäni päästä sisään. Mitä jää nyt näkemättä? Kokousuutiset? Tai mitä en äkkää.... Ja miten pääsen resetoimaan salasanan, jos siinä on bitti vinossa, vai pääsenkö tekemään sen itse?

Kiitos jos joku tietävä ehtii vastata!

terkuin, Pilvi

 
Posted : 05/11/2023 11:32 am

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Maximum allowed file size is 10MB

 
Preview 0 Revisions Saved