SAARITUKIKOHTA

TÅGHOLMEN

TÅGHOLMEN

SPS:n saaritukikohta Tågholmen sijaitsee noin 16 nm:n etäisyydellä Sirpalesaaresta itään Bodön ja Pirttisaaren välissä, koordinaatit 60˚10,5′ N, 25˚26,4′ E. Tågholmenissa on hyvät peräpoijulla varustetut laituripaikat, grillikatos, tiskauspiste, puucee ja erinomainen sauna, jonka avaimen voi lunastaa seuran toimistosta.

LÄHESTYMISOHJE

Pimeällä lähestyttäessä päästään helposti 9 m valaistulle väylälle, mutta sisäänmenoviitat voivat olla vaikeita löytää ilman hyvää valonheitintä. On muistettava varoa, ettei mene ensimmäisen viitan pohjoispuolelle, jossa ei ole mitään helposti tunnistettavaa. Väylän eteläpuoli on turvallisempi lähestyttäessä, Tågholmenin luoteis/länsikärki on syvä ja kallioranta löytyy taskulampullakin.

Tågholmenin laiturin sisäpuolelle mahtuu muutama vene 1,5 m syväyksellä. Lähellä laituria oleva vedenalainen kivi on merkitty poijulla.

TÅGHOLMEN LYHYESTI

SAUNA

Saunavuorot on hyvä sopia etukäteen ja aloittaa lämmitys ajoissa, jotta kaikki ehtivät saunaan. Terassilla on laivakello, jolla voi ilmoittaa seuraaville saunaan tulijoille saunan vapautumisesta, jottei sauna ole turhaan tyhjäkäynnillä. Jos veneitä on paljon, on parempi järjestää naisten ja miesten vuorot erikseen.

Löylyhuoneessa sekä pukuhuoneessa ja terassilla on valot, jotka toimivat aurinkoenergialla. Saunapuut ovat esihalottuja ja vaativat pienimistä kirveellä.

Saunan katolta kerätään sadevettä, joka on hyvää pesuvettä. Varmista kuitenkin saunavesi tuomalla vesikanistereissa vettä mukanasi. Tyhjiä kanistereita on Sirpalesaaren vartiokopissa, ja Tågholmenista lähtiessä on hyvä tapa jättää veneen vesitankista vettä saareen. HUOM. Merivettä ei saa heittää kiukaalle.

 

KAUPPALAIVA CHRISTINA

Kauppalaiva Christina pysähtyy Bodössä lyhyen soutu- ja patikkamatkan päässä Tågholmenista. Katso aikataulu täältä tai Tågholmenin vajan seinältä.

KALASTUS

SPS on Kiinteistöosakeyhtiö Stora Bodön osakas, ja sitä kautta seuran jäsenillä on kalastusoikeus Pörtö Bodö fiskelagin vesillä. Ajantasaista tietoa Tågholmenin lähivesillä kalastamisesta saat täältä, tarkista myös kalastusalueen kartta vajan seinältä. Saaressa on kalojen savustuspönttö, joka sopii grillissä käytettäväksi.

MUITA ASIOITA

Saaressa on kaksi optaria kaikkien käyttöön sekä kaksi soutuvenettä kalastus- ja marjaretkiin lähisaariin. Hotelli helpotuksesta löytyvät Tågholmenin käyttäytymisohjeet, joihin kaikkien on hyvä tutustua. Muista kirjata käyntisi vieraskirjaan grillikatoksessa.

Vierailevia veneitä ei voida vastaanottaa Tågholmenin laituriin jäsenten vilkkaan käytön takia. Jos veneesi on rekisteröity johonkin muuhun seuraan kuin SPS:an, muista nostaa SPS:n viiri saalinkiin saareen tullessasi.

Naapuriseuramme Tågholmenissa on Vartiokylän Ranta- ja Venekerho (VRVK).

Tågholmen työlista

Alla olevan listan mukaan voi tehdä hommia Tågiksessa. Listaan voi myös lisätä työsuoritteita oman harkinnan mukaan! Jos taulukko ei ole muokattavissa suoraan, pääsee alla olevasta painikkeesta muokkaamaan.

Tågholmenin saari-isännät

Marko Vuorinen

puh. 0400 902 737
marko_vuorinen(a)hotmail.com

Markus Verronen

puh. 040 563 5558
markus.verronen(a)gmail.com