60º 9' 7'' N 24º 56' 46'' E

SIRPALESAARI

SIRPALESAARI

Suomalainen Pursiseura toimii Sirpalesaaressa eteläisessä Helsingissä Merisataman länsilaidalla. Sirpalesaaren maantieteellinen sijainti on 60º 9′ 7” N 24º 56′ 46” E ja postiosoite Sirpalesaari, Merisatamanranta 10, 00150 Helsinki. Mereltä saareen pääsee helpoimmin lännestä. Helsingin Merisatama alkaa lännessä Sirpalesaaren aallonmurtajalta. Sirpalesaareen kulkee yhteysvene mantereen puolelta Merisatamasta Pihlajasaaren laiturin vierestä. Ylikulku kestää muutaman minuutin.

KOTISATAMA SIRPALESAARI

Sirpalesaaressa on monipuoliset laiturijärjestelyt. Satama on sijoitettu kahta puolta saarta ja laiturit on ryhmitelty veneiden koon mukaan. Aallonmurtajan alueelle saaren länsipuolelle on sijoitettu valtaosa suurista aluksista, ja Merisataman puolella on kaksi ponttonilaituria.

Venepaikan hakemisesta saat lisätietoa täältä.

HUOM. Jos et tarvitse laituripaikkaasi seuraavana kesänä, muista ilmoittaa asiasta maaliskuun puoliväliin mennessä toimistolle tai telakkapäällikkö Timo Johanssonille. Myöhästyneet ilmoitukset johtavat venepaikan laskutukseen, kesätelakoivilta sekä vene- että telakointipaikan laskutukseen.

vierassatama sirpalesaari

Myös vierasveneilijät ovat tervetulleita Sirpalesaareen. Sirpalesaaren aallonmurtajasatamaan on helppo tulla lännestä saaren ja mantereen välisestä salmesta, jonka eteläpäästä on lyhyt käännös saareen. Väylän syvyys on 1,8 metriä, mutta myös suuremmat alukset voivat saapua turvallisesti.

SPS:n vierasvenepaikkoja ei ole merkitty. Veneen voi ensin kiinnittää ravintolavieraita varten merkityille paikoille yhteysvenelaiturin vasemmalle puolelle (ks. kartta nro 15), ja varsinaista vieraspaikkaa tiedustellaan yhteysveneestä. Satamamaksu on 20 euroa/vrk, 100 euroa/vk ja 300 euroa/kk. Maksu suoritetaan satamaisännälle tai saarta kiertäville vartijoille. Maksu sisältää veden ja sähkön sekä wc:n ja suihkutilojen käytön (kartan nro 11). Saunan voi tilata eri maksua vastaan satamaisännältä. Talousjätteet ja roskat on vietävä mantereen puolelle niille varattuun jäteastiaan (kartan nro 20).

Satamaisäntä Lauri Snellmanin yhteystiedot ovat: puh. +358 40 827 9264, sähköposti lauri.snellman(at)ferra.fi.

SPS:n vuokralaisena Sirpalesaaressa toimii ravintola Saari. Upean meriterassin ja viihtyisän salin lisäksi ravintola tarjoaa seuran jäsenille lipunnoston ja lipunlaskun välisenä aikana Pursi-baarissa edullisen pursiaterian. Pursi-baari on avoinna seuran jäsenille, vaikka ravintolassa olisi yksityistilaisuus.

 

HYÖDYNNÄ SPS:N JÄSENETU A&S RAVINTOLOISSA

SPS:n jäsenet saavat 15% alennuksen ruoasta (ei ravuista). Etu on voimassa kaikissa kahdeksassa A&S Ravintolassa. Etu ei ole voimassa vappuna, äitien- ja isänpäivänä, juhannuksena, jouluna eikä uudenvuodenaattona. Ravintolat: Saaristo (Klippan), Saari (Sirpalesaari), Saslik (Neitsytpolku 12), Savotta (Aleksanterinkatu 22), Saaga (Bulevardi 36), Santpauli (Tehtaankatu 21), SameSame (Tehtaankatu 25), Saint Chihuahua (Tehtaankatu 25)

 

Lisätiedot ja ravintoloiden aukioloajat: www.asravintolat.fi

 

SIRPALESAAREN TELAKKA

Talvitelakointia varten Sirpalesaaressa on telakkakenttä sekä etupäässä puuveneiden käytössä oleva telakkavaja. Saaren torninosturin nostokyky on 8 t. Muita nostolaitteita ovat tolppanosturi, mastotorni ja mobiilinosturi sekä mastosakset.

Nostot ja laskut hoitaa seuran jäsenten muodostama telakkaporukka, joka toivottaa uudet aktiivit tervetulleeksi. Ota siis yhteyttä Timo Johanssoniin ja liity nostoryhmän mukavaan ja kokeneeseen porukkaan. Siitä on sinullekin hyötyä myös oman veneilysi kannalta. Nuo miehet osaavat ja tietävät!

Telakointipaikan hakemisesta saat lisätietoa täältä.

HUOM. Veneiden nosto- ja laskuajat sekä mm. katsastusajat ja vartiovuorot varataan vuoden 2021 alusta sähköisesti Venekerhot.fi-palvelussa, lisätietoja täällä.